Home » Vliegende start maken? Begin goed!

Vliegende start maken? Begin goed!

Vliegende start maken? Begin goed!

Heb je net besloten als ZZP’er van start te gaan? Is je hobby je werk geworden en is het nu echt tijd om voor jezelf te gaan beginnen?

We kunnen je eigenlijk maar één tip geven, begin gelijk goed! Je online identiteit wordt voor het allergrootste deel bepaald door beeld, uit onderzoek is gebleken dat beeld beter communiceert dan alleen tekst. Met name in advertenties worden kleuren afbeeldingen met personen en logo’s veel beter bekeken.

Enkele conclusies uit het Reclame Reactie Onderzoek:

“Alle lay-out-kenmerken blijken van belang te zijn voor het succes van een dagbladadvertentie: grootte, kleur, een dominant beeld, het gebruik van illustraties of foto’s en het gebruik van een merklogo dragen bij aan het bereik, de performance en de waardering van de advertenties. Grootte en kleurgebruik hangen samen (advertenties met kleur zijn vaak ook groter) wat de vraag doet rijzen welke van de twee nu met name voor de effecten zorgt. Een nadere analyse leert dat kleurgebruik ertoe doet, maar dat grootte nog belangrijkere effecten heeft. Full colour advertenties doen het beter dan advertenties met één of twee kleuren en die doen het weer beter dan zwart-wit advertenties.”

“Advertenties waarin een logo te zien is worden beter bekeken dan advertenties zonder logo. Bovendien worden de producten en merken die in de uiting worden geadverteerd veel beter herkend wanneer het logo zichtbaar is.”

“De kans dat een advertentie wordt bekeken wanneer een illustratie is toegevoegd is groter dan wanneer de illustratie ontbreekt. Ook wordt het merk dan wel product eerder herkend wanneer er sprake is van een advertentie met illustratie. Wanneer wordt gekeken naar de verhouding beeld vs. tekst valt te zeggen dat advertenties met gelijke verdeling beeld versus tekst duidelijk beter scoort dan een advertentie met overwegend tekst.”

“Verder is het aan te raden in dagbladadvertenties een persoon af te beelden omdat het bijdraagt aan bereik en waardering.”

Bron: http://www.cebuco.nl/cms/data/images/17/Kracht%20van%20Adverteren_CN.pdf